20 Eylül 2016 Salı

Makale Yazarlığı İşi Nedir Nasıl Yapılır

Makale yazarlığı nedir ?

makale yazarlığı son yıllarda internet sitelerinin artış göstermesi ile yaşanan içerik ihtiyacını karşılayan bir sektör olarak gelişimine devam etmektedir. Evde yazı yazmayı seven ve bundan para kazanmak isteyen üniversite mezunları, ev hanımları emekli yazarlar ve okul okuyarak harçlığını çıkarmak isteyen üniversite öğrencileri için ek gelir kaynağı olan makale yazarlığı son yıllarda çok gelişmiş ve aynı zamanda gelir de getiren bir meslek olmuştur.

Makale yazarlığı para kazanma

İnternet alanında birçok ek gelir getiren işler vardır. Bu işler her gün güncellenerek geniş bir kombinasyon yelpazesi arz eder. Reklam tıklama, anket doldurma site açıp para kazanma video yükleyerek para kazanma makale yazarak para kazanma gibi birçok iş alanı içinde en yorucu ve titizlik isteyen iş olan makale yazarlığı emek ve zaman alıcı bir uğraştır. Makale yazarı olabilmek için belli bir üniversite okumuş olmak gerekmez. Belli bir alanda ihtisas da yapmış olmak gerekmez. Sadece belli bir kültür seviyesi ile iyi bir Türkçe dil bilgisi isteyen bir meslektir. Bu bilgilerle yapılacak olan makale yazarlığı internette her gün güncellenen internet sitelerine para karşılığında içerikler yazarak para kazanmak günümüzde bir çok insanın patronsuz mesai derdi olmadan para kazanma yollarından biri olarak tercih ettiği bir meslek dalı olmaya başlamıştır.

Makale Yazarlığı Nasıl Yapılır ?

Makale yazmak ve hızlı makale yazmak arasında çok önemli ayrımlar vardır. Tüm günü harcayarak 1-2 makale yazabilen insanlar çok az kazandıkları için bu işte kolayca ve haklı olarak vazgeçebilirler. Oysa hızlı makale yazarları günde 20 makale çıkaracak hıza eriştiklerinde ayda asgari ücretin 2 katı kadar para kazanabilirler. Makale yazarlığında hızlı olabilmek için 10 parmak klavye kullanmak yararlı olabileceği gibi çeşitli sesi yazıya çeviren profesyonel yazılımlar satın alarak da makaleleri hızlı bir şekilde yazabilirler. Makale sonunda gerekli düzenlemeleri yaparak imla hatalarını yok edip gün sonunda 20 makaleyi hazır hale getirebilirler. Burada dikkat edilmesi gereken tek nokta özgün makale yazabilmektir. Çeşitli internet sitelerinde araştırma yaparak istenen konular hakkında milyonlarca yerli ve yabancı kaynaklar bulabilirler. İngilizce dil yeteneği olanlar makale yazarak gelirlerini asgari ücretin 4 katına çıkarabilirler. Onların araştıracağı kaynakların fazlalığı ve yabancı dilde yazma yetenekleri sayesinde gelirleri katlanır.
Makale yazarlığı geçici bir hevesle yapılacak bir iş olmadığı için, zaman içinde bu işe heveslenip 300-400 makale yazdıktan sonra işin ağırlığı altında ezilip işi bırakan makale yazarlığı heveslilerinin zararlı ve geçici etkileri dikkate alınmadığında, geleceğin en popüler meslekleri arasında sayılabilecek bir meslektir.

Makalelere kim neden para ödüyor ?

Makale yazarları internet site sahiplerine 100 kelime, 200 kelime, 300 kelime ve daha fazla kelime adedinde çeşitli konularda SEO uyumlu makaleler yazarak para kazanırlar. Yazılan bu makalelerin edebi bir değerinin olması beklenmez. İnternet ziyaretçilerinin bir konu hakkında bilgi ararken arama motorlarına girdikleri kelimeler baz alınarak makaleler yazılmaktadır. Söz gelimi sağlık alanında bir makale yazılacaksa, o alanla ilgili o ay yapılmış olan arama motoru aramalarında hangi anahtar kelimelerin kullanıldığı araştırılır ve makaleye %3 oranında bu anahtar kelimeler serpiştirilir. Böylece arama motorlarının botları kalın italik olarak yazılan bu anahtarlara göre siteleri indeksler ve sıralamaya koyar. Bir sitenin en nihai hedefi arama motorlarında üst sırada olmaktır. Böylece ziyaretçi sayısını arttıracaktır.
Google Adsense birinci olan sitelere yerleştirilmek üzere verdiği reklam kodları sayesinde, reklamlara tıklayan ziyaretçiler arttıkça site sahibine yüklü paralar öder. Sözgelimi her gün güncel makale girişi yapan site sahipler diğerlerine göre daha güncel oldukları için arama motorlarının gözünde daha prestijlidir. Siteler arasındaki tüm rekabet ziyaretçi çekmek için yapılır. Ne kadar çok ziyaretçi varsa o kadar çok reklama tıklama şansı yükselir. Tıklanan reklamlar da site sahiplerine para kazandırır. Sitelere içerik hazırlamak makale yazarları tarafından profesyonel bir biçimde yapıldığında uzun yıllar boyunca hit sağlanabilir.
Yazdığınız makaleleri satıp yeni siparişler alabileceğiniz websitesi
http://link.tl/PVAm

Kimler makale yazarlığı yapabilir ?

Yazı yazmaktan ve kitap okumaktan hoşlanan ve bunu bir hobi olarak yapan insanlar potansiyel makale yazarlarıdır. Bu insanlar roman yazamayabilirler ama zaten kendilerinden beklenen bu değildir. Türkçe imla kurallarına riayet edilerek düzgün kompozisyonlar yazabilmek yeterlidir. İnternette para kazanan siteler sağlık sektörü teknoloji sektörü haber sektörü film sektörü gibi sektörlerde içerikler hazırlayan sitelerdir. Bu sitelere makale girişleri yapılmalıdır. Örneğin bir film sitesi sadece film yayınlayarak para kazanamaz. Vizyon filmleri bile yayınlarsa ziyaretçilerin bu siteyi bulabilmeleri için anahtar kelimeler kullanması gerektiğini daha önce belirtmiştik.
Makale yazarları birer sinema eleştirmeninin birikimine sahip olmak zorunda olmadan da sinema eleştirisi hakkında makaleler yazabilirler. Bir film ile ilgili daha önce yazılmış olan makaleleri okuyarak bir fikir edinebilir ve kendi kelime dağarcıklarını kullanarak makaleyi yeniden inşa edebilirler. Ya da sağlık hakkında bir makale yazılacaksa yazarın doktor olması gerekmez. İnternette milyonlarca kaynak bilgiden istifade ederek belli bir bilgi donanımına sahip olabilir ve bu bilgilerle yeni özgün makaleler yazabilir. Gördüğünüz gibi makale yazarlığı zaman emek ve işini sevmeyi gerektiren bir meslektir. Anahtar kelime önemini daha iyi anlatabilmek için yan başlık olarak anahtar kelime önemi adı altında birkaç önemli bilgi vermek istiyoruz.

Makale yazarlarının dikkat etmesi gerekenler

Makale yazarlığı denildiğinde ilk akla gelen kavramlardan biri de anahtar kelimelerdir. Anahtar kelimeler bir makalenin omurgasını oluşturur. İnsanların bu makaleden haberdar olmasını sağlayan sözcüklerdir. Arma motorları bu anahtar kelimeleri baz alarak siteleri indeksler. Yani anahtar kelime olmazsa makalenin hiçbir çekiciliği olmaz. Parasal açıdan hiçbir değeri de olmaz. Makale yazarlığı konusunda en önemli konu anahtar kelime düzenidir. 100 kelimelik bir makalede ortalama olarak makale ile ilgili 3 anahtar kelime %3 oranında makaleye serpiştirilerek yazılmalıdır. Giriş gelişme sonuç bölümlerine düzenli olarak serilen anahtar kelimelerin düzenine dikkat eden, okuyucular değil arama motorlarının botlarıdır. Site sahiplerinin ziyaretçilerin beğenisi ile ilgilenmediğini aslında para kazanmaya odaklı çalıştıklarını bilmek gerekir.
Tüm döngüler para üzerinde döner. Dünyanın en zengin arama motoru Google, kendisine güvenerek bilgi arayan ziyaretçilerine en iyi siteleri takdim etmek ister. Ziyaretçileri sevdiğinden değil, güvenlerini kazanmanın para kazanmak olduğunu bildiğindedir. Bu nedenle en iyi siteler, en iyi makalelerle donatılmış güncel bilgi verici ve SEO uyumlu makaleler barındıran site oldukları için bu siteler arama motorlarında üst sıralarda yer ederler. Anahtar kelime önemi bu noktada ortaya çıkar. Bir makalenin SEO uyumlu olması demek; o makalenin güncel anahtar kelime düzeni içinde yazılmış anlamlı ve benzersiz bir makale olması demektir.

Makale yazarlarının çekinceleri

Makale yazarlığı ihtisas isteyen bir iş değildir. Herkes makale yazabilir. Ancak sıkılmadan keyif alarak makale yazanlar daha kaliteli makaleler ortaya çıkarabilirler. Birikimleri okuma alışkanlıkları gündemi takip yetenekleri bol zamanları makale yazarlığında ilerlemenin kriterlerini belirler. Bir makale yazarı olmakla çok iyi bir makale yazarı olmak arasında parasal açıdan herhangi bir fark yoktur. Her ikisi de aynı paraya makale yazarlar. Makale ücretleri de yüz kelime başına 1.50 liradan başlar ve bu noktadan aşağıya düşer. Belli bir piyasası olmaması, herkesin makale yazarıyım diye ortaya atılması bu mesleğin saygınlığını yok etse de, internet siteleri var oldukça özgün makalelere olan ihtiyaç da artacaktır.

Makale yazarlığından para kazanmak

Batı ülkelerinde ciddi bir sektör olan makale yazarlığı dev makale ofislerine sahip ve sadece günlük içerik üreten kurumlarda çalışan makale yazarları dolgun maaşlar alarak keyif verici içerikler üretirler. Parasal sıkıntıları olmadığı için bir makaleye tüm günlerini harcayarak belli bir konuda A’dan Z’ye tüm akademik bilgileri bir makalede toplayabilirler. Ortaya çıkarılan kaliteli yazıları gören arama motorları bu tip kurumların sitelerine ciddi oranlarda para öder. Bu sitelere ciddi trafikler gönderir. Bir sitede 10 milyon günlük tekil ziyaretçi potansiyeli olabilir. Böyle bir sitenin geliri aylık olarak yüzbinlerce lirayı bulabilir. Bu kadar parayı makale yazarları sayesinde kazanan siteler makale yazarlarına esnek çalışma saatleri ve dolgun para imkanları sunarak daha verimli olmalarını sağlar.
Ülkemizde makale yazarlığı henüz ciddi bir sektör haline gelmemiştir. Site sahipleri az kazandıklarından, makale yazarlarına da az para öderler. Bir makale yazarı günde 200 kelimeden 10 makale çıkarabilmek için saatlerce bilgisayar başında kalır ve akşama kadar yazıp çizdikten sonra kazanacağı aylık gelir asgari ücreti geçmeyebilir. Fakat makale yazarlığı bir çok ağır işten daha kolay olduğu için ve herhangi bir patron mesai derdi olmadığı için çok cazip görülür.
Yazdığınız makaleleri satıp yeni siparişler alabileceğiniz başka bir websitesi
http://link.tl/PVAr

Gelecekte Makale Yazarlığı

Hiç ölmeyecek sektörlerden biri makale yazarlığıdır. İnternet site sahipleri sitelerinden para kazanmayı sürdürmek için makale yazarlarına ihtiyaç duyar. Makale yazarları günlük içerikler düzenleyerek sitelere hit getirisi sağlar. Bazı girişimciler 10+ siteye sahip olarak her bir sitesi için makale yazarı tutar ve onlara düzenli maaşlar öder. Böyle kimseler editör adı altında çalışırlar ve sitelere her gün içerik girerek site içeriğiniz zenginleştirirler. Gelecekte internet var oldukça ve internet siteleri varlığını sürdürdükçe makale yazarlığı da para kazandıran bir meslek olarak var olacaktır. Yeni tür yazılımlar Spin programlar da makale yazarlarının yerini tutamayacaktır. Özellikle Türkçe dili Spin makale programlarının başarılı olmasını engeller. Otomatik makale özgünleştirme programlarının çevirilerine bakıldığında %40 oranından yukarı çıkamayan vasat ve anlamsız bir özgünleştirme yapabildikleri görülmektedir. Bu durum İngilizce dili için geçerli olmasa da Türkçe Makale yazarlığı söz konusu olduğunda bu meslek uzun yıllar boyunca popülerliğini koruyacaktır.
SEO ve Önemi
Makale yazarlığında en dikkat edilen ve en sık önem verilmesi gerekmekte olan konu SEO konusudur. Belirli bir makale yazılırken SEO uyumlu olarak yazılmak zorundadır. Hit çekecek SEO uyumlu bir makale oluşturmak için öncelikle konu ile ilgili araştırma yapılmalı ve anahtar kelimeler belirlenmelidir. Bu anahtar kelimeler bir excel sayfasında yazılabilir ve makale yazımı kaç kelimeden oluşacaksa, anahtar kelimeler %3 oranında makaleye düzenli bir şekilde serpiştirilir. Makale yazarlığı yapmak isteyen insanların SEO uyumlu makale yazabilmeleri gerekir. Bu sektörde tutunabilmek hızlı özgün uygun fiyatlı ve SEO uyumlu makale yazmakla mümkündür. SEO para kazanmanın diğer adıdır. Arama motoru optimizasyonu olarak çevrilebilen SEO internet sitelerinin sıralanmasında rol oynar.
Arama motorları, kendilerini seçen ziyaretçilerin güvenini kazanmak için, onların aradığı kriterlerde yayın yapan internet sitelerini özenle seçer. Kriterlerine uygun olmayan sitelerin gözünün yaşına bakmadan sitelere SPAM olarak değerlendirebilir ve site sahiplerinin emeklerini bir kalemde silebilirler. Arama motorlarının böyle davranmasının tek nedeni, kendilerini seçen ziyaretçilerin aramalarını doğru sitelere yönlendirme kaygısıdır. SEO çalışmaları bu nedenle çok önemlidir.
Sadece makale yazılarak bir site arama motorlarının üst sıralarına yerleşemez. Ama SEO uyumlu makale olmadan da bir site arama motorlarında yer bile alamaz. Makale olmadan siteler bir arpa boyu ilerleyemeyecekleri gibi, sadece makalelerle de site ilerleyemez. Bunun yanı sıra birçok SEO çalışması yapması gerekir. Sosyal hesaplardan trafik akışının sağlanması büyük sitelerden Backlink satın almak, çeşitli tanıtım yazıları yayınlatmak You Tube gibi dev video platformları ile destek sağlamak, paravan siteler kurarak ana siteye trafik yönlendirmek yapılacak SEO çalışmalarının bazılarını oluşturur. Makale yazmak ise bu çalışmaların en önemlilerinden sadece biridir.

Makale yazarlığı para kazandırır mı ?

Günümüzde balta kürek sallamadan para kazanmanın en kolay yolu olarak görülen makale yazarlığı ek gelir elde etmek isteyen insanlar için bir yol olarak görünüyor. Makale yazarak para kazanmak isteyen insanlar geleceğe yatırım yapabilmek amacıyla makalelerini kesinlikle kopya olarak üretmemelidir. Spin yaptırarak bazı programlarla özgünleştirme çalışmaları hiçbir işe yaramadığı gibi, bu tür makalelerin yayınlandığı sitelerin aram motorlarının gözünde prestiji de zedelenir. Bu nedenle özgünlük her şeyden daha önemlidir.
İkinci olarak makale yazarlığında SEO uyumu büyük önem arz eder. Eğer bir makalede özenle seçilmiş anahtar kelime yoksa ziyaretçinin bu makaleyi bulması çok zor olur. Ziyaretçiyi çekmek için ziyaretçinin arama yaptığı kelimeleri belirlemek ve makaleye yazarak kalın yapmak gerekir. Böylece konu ile ilgili makale arandığında arama motorlarının veri tabanında kayıt altına alınan bu makale kolayca bulunabilir ve arama motorları tarafından ziyaretçiye gösterilir.

Makale yazarlarının empati yeteneği

Her meslekte olduğu gibi makale yazarlığında da çok önemli bir nokta empati yeteneğinin geliştirilmesidir. Empati yeteneği gelişen makale yazarları kendilerinden makale isteyen site sahiplerinin gözünden makalelerini okuyacak ziyaretçilerin gözünden ve arama motorlarının gözünden bakarak en iyi makaleyi ortaya çıkarabilirler. Empati yeteneği gelişmiş olan bir makale yazarının yazacağı makaleler son derece kaliteli makalelerdir. Hayatın her alanında empati yeteneğini geliştiren insanlar diğer insanlara oranla daha geniş bir perspektiften bakabilen daha sağlıklı değerlendirmeler yapabilen daha oturaklı kararlar alabilen insanlardır. Bu nedenle makale yazarlığı mesleğini icra etmek isteyen insanların empati yeteneklerini geliştirerek diğer insanların gözünden penceresinden bakabilmeyi öğrenmeleri ve onların beklentilerini ortaya çıkarabilmeyi başarmaları gerekir.
Bir makale yazarı okuyucuların beklentilerini algıladığında bu beklentileri karşılayabilecek bütün bilgileri i makalesinde sıralayabilir. Makalenin Asıl amacının para kazandırmak olduğunu hatırlar ve makalenin arama motorlarının gözüne girmesi için Seo uyumlu olmasına dikkat eder. Vermek istediği mesajı tam olarak verebilmek için makalenin giriş gelişme ve sonuç paragraflarından oluşması gerektiğini bilir yanlış anlamalara neden olabilecek imla hatalarını yapmaz ve dört dörtlük bir makale ortaya çıkarabilir.
Makale yazarlarının en büyük çekinceleri arasında bu mesleğin herhangi bir geleceğinin olmaması düşüncesi ve kaygısı yatar. Makale yazarlarının bu sektörün ülkemizde henüz tam olarak gelişmemesi nedeniyle bu tip çekinceleri ve kaygıları taşımaları doğru görünse de ileriye dönük bakıldığında internet ortamı var oldukça ve internet sitelerine içerik ihtiyacı devam ettikçe Özgün makale yazarlarının bu sahnede rol alacağını unutmamaları gerekir. Bu açıdan makale yazarlarının çekincelerini yersiz bulmak doğru olabilir. Kaliteli makale yazarları kaliteli internet sitelerinde editörlük hizmeti yaparak sigortalı ve doygun bir maaşla çalışabilirler.
Yeterli araştırma yaparak kaliteli makale yazarı arayan ve her gün içerik ihtiyacı içerisinde olan büyük sitelerle anlaşma yaparak çalışabilirler. Makale yazarlarının en güzel taraflarından biri Makale yazıldıktan ve teslim edildikten sonra paralarını hemen alabilmeleridir. Makale yazarı makalesini yazdıktan sonra o makalenin gelirlerinden sorumlu değildir. İleriye dönük İşlerde site sahiplerine kaliteli yazılar yazarak onun daha fazla para kazanmasına yardımcı olan makale yazarlarının değeri de artar. Bu şekilde makale yazarlarının aranan makale yazarları olabilmeleri için bu işte Özgün Seo uyumlu makaleler ortaya çıkarmaları gerekir.

Evde makale yazarlığı yapılır mı?

Evde makale yazarak ek gelir kaynağı elde etmek isteyen insanlar için mükemmel bir fırsat olan makale yazarlığı mesleği zaman emek çaba araştırma ve yazma isteği gerektiren bir meslek olarak ülkemizde de saygın yerine kısa zamanda ulaşacaktır. Makale yazarlarının ortaya çıkardığı işlerin kalitesi arttıkça site sahiplerinin gelirleri de artacağı için, makale yazarlarının gelirleri de bu oranda artış gösterecek ve ortaya hep daha iyi yazılar çıkacaktır. Bilgi paylaşımının sınırsız olduğu tek olan internet ortamından bilgi alan milyonlarca insanın fikirlerini yönlendirecek bir pozisyonda olan makale yazarlarına bu konuda düşen yük ve sorumluluk büyüktür. İnternet kaynaklarını araştırdıkça öğrendiklerini pekiştirerek yazan ve bu yazılarından para kazanan makale yazarlarının bilgisi her geçen gün artacak ve daha bilgili bilinçli bir toplum olma yolunda ilerleyeceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder