20 Eylül 2016 Salı

Pokemon Go İle Para Kazanma

Pokemon go ile nasıl para kazanılır,pokemon go ile para kazanma yazımıza giriş yapmadan önce bu oyunu oynamayanlar için pokemon go hakkında biraz bilgi verelim.
            Pokemon Go;NianticLabs şirketinin; 90’lı yılların efsanevi anime serisi Pokemon için çıkardığı, mobil platformlarda çalışan oyunudur. Oyun; oyunculara gerçek birer Pokemon Eğitmeni olma şansı tanımaktadır. Gerçek hayatta, gerçek zamanlı olarak oynanan oyunda; eğitmenler gerçek hayatta hareket ettikçe karşılarına Pokemonlar çıkmakta ve onları yakalama fırsatı edinmektedirler.
Gerçek hayatta bulunan; cami, müze, polis karakolu, okullara, heykeller gibi objeler oyunda Pokestop ya da Gym denen önemli oyun objelerine dönüştürülmüştür. Oyuncuların buraları kullanabilmesi için gerçek hayatta o mekânlara gitmeleri gerekmektedir. Gps sistemiyle oyuncu hareket ettikçe Avatar’ı da hareket etmektedir.
Pokemon Go İle Para Kazanma
Pokemon Go tamamen ücretsiz bir oyundur; ancak oyunda satın alınabilir içerikler bulunmaktadır. (Fazladan Poketopu, fazladan Incubator gibi…) PekiPokemon Go İle Para Kazanma mümkün müdür? Nasıl yapılır?
Oyunun kendi yapısında eğitmenlere para kazandıracak bir işlev bulunmamaktadır; ancak oyuncuları para kazanabilecekleri yollar bulunmaktadır:
Bunlardan ilki oyuncuların uzun süre uğraşarak level yani seviyelerini olabildiğince yükseltip, olabildiğince güçlü Pokemon yakaladıktan sonra; bu hesaplarını satmaları. İnternet üzerinden yapılan satışların fiyatı hesabın seviyesine, yakalanan Pokemonlara ve Stardust miktarına göre değişse de, bu yoldan binlerce lira kazandığını söyleyen pek çok oyuncu bulunmaktadır.
Diğer bir yol ise çeşitli oyuncular için para karşılığında hesaplarını “gezdirmek”. Yani para karşılığında şehri gezerek olabildiğince Pokemon yakalayıp, Pokestopları gezerek eşya toplamak ve yumurta çatlatmak. Bu yolla para veren oyuncular hiç uğraşmadan hesaplarını büyütebilmekte ve istedikleri kadar Pokemon sahibi olabilmekte. Sahte Gps gibi yöntemlerde olduğu gibi banlanma sorunu da olmadığı için oldukça popüler bir yol olan bu yöntem de gezdirenlere oldukça iyi para kazandırmakta.
Bir başka yol da eğer bir Pokestop yakının da bir mekânınız varsa işe yarıyor. Örneğin bir lokanta ya da kafeniz varsa ve oyuncuların sizin mekânınızdan görebilecekleri bir Pokestop ya da Gym varsa para ya da yemek karşılığı düzenli Lure atacağınızı ilan ederek müşteri toplayabilir ve bunun üzerinden epeyce para kazanılabilir. Bunu şimdiden hem Türkiye’de hem de diğer ülkelerde pek çok mekân sahibi yapmaya başlamış durumda ve çok karlı bir işe benziyor. Tabi mekân sahibi olmayanlar da oralarda gezgin satıcı olmayı ve su, simit gibi şeyler satmayı da deneyebilir. Özellikle şehir merkezlerindeki, Pokestopların yan yana bol sayıda olduğu yerlerde, bunun üzerinden epey para kazanılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder